Składniki:
-szklanka musu z dyni
-szklanka cukru
-1,5 szklanki mąki
-3 jajka
-cukier vanilinowy
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-kropla aromatu pomarańczowego
-kostka masła
Mus: pieczemy kawałki dyni bez pestek w temperaturze 190 stopni przed 40 minut.
Następnie miąższ blendujemy na gładki mus.
1. Roztapiamy masło z cukrem i cukrem wanilinowym
2. Odstawiamy z ognia.
3. Dodajemy mus i aromat.
4. Odkładamy pół szklanki masy na polewę.
5. Do masy dodajemy żółtka, następnie mąke z proszkiem do pieczenia.
6. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem.
7. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną formę.
8. Pieczemy do suchego patyczka około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz